12.7.06

 

Manifestació dels arqueòlegs

ELS ARQUEÒLEGS CATALANS ES MOBILITZEN CONTRA LA PRECARIETAT LABORAL QUE PATEIX EL SECTOR

L’arqueologia professional a Catalunya es defineix per una forta i endèmica precarietat definida, entre d’altres aspectes, per l’alt nombre de contractes temporals, essent la majoria d’obra i servei en frau de llei, confusió alhora de definir les categories professionals i les seves funcions, sous molt baixos, que en molts casos ratllen el salari mínim interprofessional. A més de no tenir en compte el grau d’especialització, antiguitat, experiència, etc, mancances o falta d’aplicació de la Llei de prevenció de Riscos Laborals, falta de regularització en les condicions sociolaborals. O l’inaplicació de l’Estatut dels Treballadors.

Per fer front a aquesta precària situació a inicis del 2005 treballadors/es amb el suport de CCOO van elaborar una proposta de Conveni que fou presentada públicament en una Assemblea General del Sector i en la que el text s’aprovà amb més d’un 95% de suport.

Després de més d’un any de negociacions amb la Patronal i malgrat alguns avenços importants en alguns punts la patronal ha iniciat una tàctica de desgast sistemàtic consistent a ralentitzar el màxim possible el procés de negociació, per a seguir gaudint de la situació de precarietat actual.

Aquesta situació es veu agreujada amb la presentació de propostes del tot insuficients, orientades a oficialitzar la situació existent.

També cal tenir en compte que la Generalitat s’ha desentès totalment del Sector, permetent que qualsevol empresa, sigui o no competent, pugui intervenir en una cosa que creiem tant important com és la documentació i estudi del patrimoni cultural propietat de tots els ciutadans; afavorint d’aquesta manera la competència deslleial amb un cost social que recau en els treballadors.

Davant la gravetat de la situació els arqueòlegs catalans convoquen a tot el col·lectiu a manifestar-se reivindicant la fi de la precarietat laboral i la dignificació del sector de l’arqueologia. En definitiva, per un conveni just
La concentració serà a la Font de Canaletes i posterior recorregut per Les Rambles fins a la Plaça de St. Jaume, on es durà a terme la lectura d’un Manifest. Aquest acte tindrà lloc el pròxim dia 17 a partir de les 18:30h.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?