14.3.06

 

10.000 metges cridats a la vaga

El sindicat Metges de Catalunya denuncia que "el sistema sanitari està malalt i ningú avisa el metge" Alerten que les condicions de treball no permeten garantir la qualitat.
Més de 10.000 metges d'hospitals i d'atenció primària que presten els seus serveis a la sanitat pública estan cridats a fer vaga els dies 21, 22, 28, 29 i 30 de març. El sindicat majoritari dins del col·lectiu, Metges de Catalunya (MdC), ha convocat cinc jornades de vaga davant el que consideren el "fracàs" de la gestió del departament de Salut, que dirigeix Marina Geli. El secretari general de MdC, Patricio Martínez, va assegurar ahir que amb aquesta mesura el col·lectiu no demana millores salarials, sinó "millores en les condicions de treball per garantir la qualitat assistencial".
Martínez va afirmar que ha arribat el moment de dir "prou" a una "situació molt greu". "Vam apostar per la consellera i, amb el temps, ens hem convençut que fa una gestió a cop de titular", va afegir. Segons MdC, la frustració va guanyant terreny entre el col·lectiu, obligat a fer "jornades maratonianes" i a tapar forats per culpa de la manca de professionals.
Tot plegat, segons Martínez "posa en perill la qualitat de l'assistència". I en posa un exemple: el metge que porta més hores del compte treballant té un alt risc d'equivocar-se. Entre les reinvindicacions del sindicat, hi ha la jornada de 35 hores setmanals, la formació continuada i la carrera professional. A més, també demanen que l'administració deixi d'"abusar" de la mobilitat geogràfica i funcional dels professionals, que s'utilitza per donar solució d'urgència a la manca d'especialistes en determinats centres públics.
L'augment de la pressió assistencial -més demanda d'atenció sense augmentar les plantilles- i l'"exclosió" dels metges dels òrgans de participació i decisió per part del departament de Salut "han acabat d'omplir el got", segons Martínez. En aquest sentit, l'últim greuge ha estat l'exclusió, per part del departament, de MdC al consell d'administració de l'empresa pública en què es convertirà l'Institut Català de la Salut (ICS) molt aviat, on sí que estan representats CCOO i UGT, minoritaris entre els metges.
Patricio Martínez va alertar que si l'administració i les patronals de la xarxa d'hospitals d'utilització pública (XHUP) no ofereixen solucions satisfactòries, els metges "obviaran la conselleria i buscaran directament el pacte social amb la ciutadania per "denunciar entre tots" la pèrdua de qualitat del sistema sanitari. "La sanitat està malalta i ningú no avisa el metge", va alertar el líder sindical.
MdC també denuncia que els anuncis de successius plans de xoc per incorporar més metges a l'atenció primària, "no s'hagin traduït en convocatòries de places". Sobre aquest punt, el director de l'ICS, Raimon Belenes, va puntualitzar que des de 2004 s'han incorporat uns 400 metges i que ja s'ha fet un primer concurs de places fixes.Els metges cridats a la vaga treballen en centres de l'ICS (8 hospitals i el 80% dels CAP) i a més de 40 hospitals de la XHUP.

Comments:
Como cobran poco... se tiran del moco!!!! Cagüentó
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?