27.6.06

 

ATENTO

Sector Telecos
CCOO pacta l'expedient de regulació d'ocupació del servei 1004 de Telefónica a la plataforma ATENTO
L’expedient afecta 185 treballadors i treballadores
El passat 15 de juny, l'empresa va comunicar al Comitè d'Empresa de Barcelona el tancament del servei 1004 de Telefónica a la plataforma d'ATENTO - Glòries. La mesura afecta 116 treballadors amb contracte d'obra i servei i altres 69 de caràcter fix. L'empresa argumenta la seva decisió en el descens de trucades en l’esmentat servei, un 40 % a nivell estatal, i en l'article 17 del Conveni Col·lectiu vigent. Ho centralitza tot a Barcelona per les “majors possibilitats laborals que ofereix la ciutat”. L'empresa dóna carta de rescissió de contracte a tots ells.
El Comitè d'Empresa va instar a la recol·locació del nombre més gran possible de treballadors i treballadores en altres serveis. Com a primera mesura, l'empresa paralitza formacions externes i comença a oferir recol·locació a treballadors fixos. En aquesta situació, l'empresa posa sobre la taula un barem d'indemnitzacions, per al personal fix, que oscil·la entre 20 i 45 dies, segons la possibilitat de recol·locació amb la mateixa jornada i torn, només jornada o canvi de les dues condicions, i la negativa del treballador a canviar, segons el cas.
El Comitè d'Empresa convoca vaga parcial per als dies 21, 22, 23 i 26 de juny en horari de matí i tarda. S'efectua una mediació en la Delegació de Treball, el dimarts 20 de juny. El Comitè d'Empresa decideix desconvocar la vaga per al dia 21 a fi d'aconseguir una negociació efectiva i amb garanties d'arribar a un acord.
La majoria del Comitè d'Empresa, representada per CCOO i UGT, arriba a un acord amb l'empresa en els termes anteriors per al personal fix, i per al personal amb contracte d'obra i servei s'estableix una indemnització de 13 dies per any treballat. (Cal tenir present que els contractes d'obra i servei efectuats abans del 4 de març de 2001 no tenen cap tipus d'indemnització, i és a partir d'aquesta data que la reforma laboral pactada en l'Acord para la millora del creixement i l'ocupació els garanteix 8 dies per any treballat.)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?